“Soc als afores de Lviv, per raons de seguretat no direm on”, explica l’almoiner pontifici, el cardenal Konrad Krajewski, enviat del papa Francesc a Ucraïna.

El cardenal polonès és testimoni de la solidaritat que arriba de tot Europa, també des del Vaticà, perquè el Papa ha decidit contribuir a les despeses dels grans vehicles que avancen carregats d’ajuda.

“Tota l’ajuda continua arribant al seu destí malgrat els bombardejos”

A Lviv arriben les grans ajudes de la Comunitat Europea a través de Polònia. Tot es descarrega en grans dipòsits i d’aquí surten els camions cap a Kíiv i cap a Odessa.

El cardenal Krajewski destaca el suport de Francesc, que en aquests moments és especialment pràctic, com li confirmen els bisbes de Kíiv, Odessa, Khàrkiv i el nunci apostòlic.

“Aquí tenen dificultats per trobar gasoil i, per això, a través de l’Almoineria, el Sant Pare ha pagat molts viatges dels grans camions que porten l’ajuda humanitària a Ucraïna”

L’almoiner del Papa s’ha reunit amb l’arquebisbe grecocatòlic Sviatoslav Shevchuk i també té previst compartir un moment de pregària amb ell i amb els líders de les diferents confessions que tinguin la possibilitat de fer-ho.

“Sabem que la fe mou muntanyes, així ho llegim a l’Evangeli i n’estem segurs. Crec que aconseguirem aturar aquesta guerra precisament amb la nostra pregària, amb la nostra fe”

Lviv, explica el cardenal, ara té mig milió d’habitants més. Les escoles, les parròquies, qualsevol espai disponible és casa seva temporalment.

“Allà on hi ha un petit espai està ocupat per refugiats que preguen, que tenen esperança, que agraeixen de veritat a la comunitat europea que els porta tants dons, que està a prop d’ells, que prega per ells”

Segons el purpurat, aquesta tragèdia també ha plantat una llavor: “Mai abans s’havien sentit tan units; ja se sentien part d’Europa, a través d’aquests gestos humanitaris ara se’n senten part integrant.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!