El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ha presidit avui diumenge 24 de setembre la missa pontifical de la Mare de Déu de la Mercè a la basílica de la patrona de Barcelona. Un sol radiant ha donat la benvinguda a totes les persones que han volgut participar a l’ofici religiós amb motiu de la solemnitat de la Mare de Déu de la Mercè, patrona també de la Província Eclesiàstica de Barcelona, de les institucions penitenciàries i dels captius. L’Eucaristia ha estat transmesa en directe, com cada any, per Ràdio Estel.

Durant l’homilia, el cardenal ha dit que “no podem oblidar que el primer deure d’un creient és sempre escoltar”. I ha afegit: “A qui escoltem nosaltres, homes i dones del segle XXI?” Més endavant, ha constatat el següent: “Que poc escoltem el que ens diu el Senyor! De vegades tenim por quan escoltem el que Déu ens demana, en veure que va a contra corrent, contra el pensament establert.”

L’arquebisbe de Barcelona ha posat com a exemple sant Pere Nolasc, el qual “va escoltar la veu de Déu i va anar a contra corrent”. L’any 1203 va iniciar una obra de redempció de captius. “Va transformar el seu negoci i va esdevenir un comerciant al servei de la dignitat de les persones”, ha posat en relleu el cardenal Omella. “Aquest esperit que va moure inicialment sant Pere Nolasc i tots els fundadors de l’orde mercedari —ha assegurat— continua encara molt viu.”

Agustí Codinach.

“Tenim molts reptes, molta feina per fer, però no tinguem por i fem tot el que Jesucrist ens digui. Seguim el seu manament a l’amor que ompli de vida i esperança la nostra societat.” El cardenal Joan Josep Omella ha acabat l’homilia amb aquestes paraules: “Que la Mare de Déu de la Mercè ens ajudi a ser instruments d’amor i portadors d’esperança i de vida a la nostra ciutat i al nostre món.”

L’ofici solemne ha tingut, com a concelebrants principals, els bisbes de Sant Feliu de Llobregat i de Terrassa, Mons. Agustí Cortés i Mons. Salvador Cristau, respectivament; els bisbes auxiliars de Barcelona, Mons. Javier Vilanova i Mons. David Abadías, i el rector de la basílica de la Mare de Déu de la Mercè, el mercedari Fermín Delgado, entre molts altres preveres i diaques.

Entre les autoritats polítiques i representants de les diverses institucions i administracions, ha destacat la presència de Jaume Collboni, alcalde de Barcelona. L’animació musical ha anat a càrrec de la Coral Càrmina, que enguany celebra els seus cinquanta anys de vida.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!