“Allibereu Mons. Rolando Álvarez i els altres detinguts.” És l’exigència del president de la Comissió de les Conferències Episcopals de la Unió Europea (COMECE), el cardenal Jean-Claude Hollerich davant la persecució del govern de Nicaragua cap a l’Església.

En una carta adreçada al president de la Conferència Episcopal de Nicaragua, Mons. Carlos Enrique Herrera, el purpurat expressa la proximitat i solidaritat dels bisbes de la Unió Europea pel moment difícil que viu l’Església catòlica al país.

Des d’agost del 2022 Mons. Rolando Álvarez i diferents clergues i fidels a Nicaragua estan detinguts i actualment sota procés penal.

El cardenal Hollerich demana a les autoritats nicaragüenques que alliberin immediatament Mons. Álvarez i els altres detinguts, acusats d’atemptar contra la integritat nacional i la difusió de notícies falses.

JEAN-CLAUDE HOLLERICH

“Com a bisbes de la COME estem compromesos a promoure la llibertat, la democràcia i la justícia a Nicaragua a través del nostre diàleg regular amb els representants de les institucions de la UE”

L’any passat el govern de Nicaragua va expulsar el nunci apostòlic, Mons. Waldemar Stanislaw Sommertag i 18 monges de les Missioneres de la Caritat.

També va empresonar set sacerdots i dos col·laboradors a les diòcesis de Matagalpa, va tancar nou estacions de ràdio catòliques, va retirar tres canals catòlics de la programació de televisió per subscripció i va impedir processons i peregrinacions.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!