El cardenal Filoni torna del seu viatge a l'Iraq

El cardenal Fernando Filoni, enviat personal del Papa a l’Iraq, ha tornat a Roma després d’uns dies de visita a aquest país. El purpurat ha estat rebut per Francesc hores després que s’entrevistés a Bagdad amb el president iraquià, Faud Masum, per lliurar-li una carta del Pontífex.

En declaracions a Ràdio Vaticana, el cardenal Filoni ha explicat que la seva visita “no era política, sinó humanitària per encàrrec del Sant Pare”. Segons l’enviat especial del Papa, “la qüestió a l’Iraq no és només una tragèdia per al poble iraquià, per als nostres cristians o per als yazidís, sinó que és una cosa que toca tots els homes que tenen el seu cor en la humanitat. Petites o grans minories, credos i religions diferents, no hi ha cap argument per no creure que tots estem units per una mateixa dignitat humana, que ha de ser cuidada, defensada i valorada”.

Recentment, el Papa ha manifestat que “aturar l’agressor injust és lícit”. En relació amb aquestes declaracions, el cardenal Filoni ha assegurat que “nosaltres mai no podem estar a favor de la guerra. Es tracta de defensar els drets de tota persona de bona voluntat. Cadascú ho ha de fer segons la seva capacitat. El Sant Pare ho fa amb tota la seva capacitat moral i espiritual. Cadascú després en l’àmbit civil, en l’àmbit social, podrà assumir la seva pròpia responsabilitat”.

El purpurat també ha denunciat que “si no hi intervenim, tindrem un genocidi com malauradament ha passat en algunes situacions dramàtiques a l’Àfrica”.

Si voleu sentir l’entrevista sencera al cardenal Filoni, cliqueu aquí

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!