El cardenal del seu successor: que parli català i conegui la realitat de la diòcesi

El cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe de Barcelona, ha participat aquest matí al programa Els Matins de TV3. En una entrevista feta per Lídia Heredia, el cardenal, que el 29 d’abril farà 78 anys, ha parlat del seu successor al capdavant de l’arquebisbat de Barcelona. “Ha de conèixer totalment la llengua de les ovelles, l’ha de parlar, perquè, si no, com es pot comunicar?” Amb tot, ha dit que no és imprescindible que sigui català, “pot haver-hi alguna altra persona que no sigui catalana però que estigui aquí, vivint aquí i que tingui tots aquests coneixements”.

“Barcelona”, ha dit el cardenal, “és una diòcesi molt complexa, és la capital política, econòmica, cultural, religiosa… de tot Catalunya i té tota una història. El pastor ha de conèixer tot això, entre d’altres coses perquè un pastor quan arribi a una diòcesi pugui fer de pastor immediatament”

En resposta a una pregunta sobre si l’endarreriment en el relleu episcopal havia tingut relació amb el procés polític català, el cardenal Martínez Sistach ha reconegut que “un pastor també té una incidència social i, per tant, la Santa Seu i l’Eglésia té en compte aquestes coses, no està al marge de tota la realitat, però per servir l’Església fonamentalment”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!