El cardenal italià Angelo Becciu ha estat condemnat a 5 anys i 6 mesos de presó per un cas d’irregularitats financeres, segons ha anunciat el Tribunal del Vaticà.

Becciu, de 75 anys i primer cardenal jutjat per un tribunal penal del Vaticà, també ha estat condemnat a la inhabilitació “perpètua” per exercir càrrecs a la Santa Seu.

L’advocat del cardenal Becciu respecta el veredicte, però insisteix en la seva innocència i ha informat que recorreran la sentència.

Al centre del procés hi ha la compra d’un edifici a Londres quan el cardenal Becciu era el número dos de la Secretaria d’Estat, una operació financera que va crear un forat als comptes vaticans d’almenys 139 milions d’euros.

També han estat condemnats assessors financers de l’operació immobiliària, acusats de lucrar-se i estafar la Santa Seu. El secretari del cardenal, Mauro Carlino, és l’únic dels deu imputats absolt del procés.

Cecilia Marogna, contractada com a experta en afers diplomàtics i serveis secrets també ha estat condemnada a 3 anys i 9 mesos de reclusió, amb prohibició “temporal” per exercir càrrec públic.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!