El caputxí Òscar Bernaus ha estat ordenat sacerdot dissabte 1 de juny a l’església del convent dels Caputxins d’Arenys de Mar, en una celebració presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona David Abadías, en substitució del bisbe de Girona, Octavi Vilà, que estava afectat pel Covid. 

Ordenació a l’església dels Caputxins. Foto: Xavi Salbanyà

En una entrevista a Ràdio Estel, el mateix Òscar Bernaus ha assegurat que la seva vocació ha estat marcada per una ruta ferma i forta després de començar el camí. 

Pel que fa a la nova condició de prevere, el caputxí Òscar Bernaus ha destacat que és una situació totalment nova que encara ha de descobrir: “D’un dia a l’altre passes de celebrar l’Eucaristia d’una manera a una altra, presidint en nom de Crist.”

L’estada a l’hostatgeria del convent de caputxins d’Arenys de Mar, l’any 2014, en un moment de crisi personal, va marcar el futur d’Òscar Bernaus, fill de Castelldans, a la comarca de les Garrigues. Al cap d’un any va començar el seu itinerari entre els caputxins i el 12 de febrer de 2022 va fer la professió definitiva.  

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!