Els Bisbes i els Administradors diocesans responsables del Seminari Major Interdiocesà, que agrupa els seminaristes de les Diòcesis de Girona, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa, Urgell i Vic, han nomenat Mn. Pere Oliva i March, prevere de Vic, com a nou Rector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya.

Substituirà en el càrrec Mn. Armand Puig i Tàrrech, que ha estat nomenat pel papa Francesc com a president de l’Agència de la Santa Seu per a l’Avaluació i la Promoció de la Qualitat de les Universitats i Facultats Eclesiàstiques (AVEPRO), i a qui agraeixen la dedicació en aquell encàrrec.

Mn. Pere Oliva i March (Igualada 1961) fou ordenat de prevere el 1991. És Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i Llicenciat en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha ocupat diversos càrrecs pastorals com a vicari, rector i arxiprest. Actualment és Vicari episcopal i Canonge de la Catedral de Vic.

D’altra banda, l’Equip de formadors del Seminari Major Interdiocesà estarà format també per: Mons. Joan-Enric Vives, com a Bisbe Delegat; Mn. Gabriel Casanovas i Vila, prevere d’Urgell, com a Vicerector; Mn. Jaume Gené i Nolla, prevere de Tarragona, com a Director Espiritual; i Mn. Jordi Font i Plana, prevere de Girona, com a Responsable d’Estudis.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!