El bisbe Malla rep sepultura a la capella de la Mare de Déu de Montserrat

El bisbe emèrit de Lleida Ramon Malla ha rebut sepultura aquest Dilluns de Pasqua, als peus de la capella de la Mare de Déu de Montserrat, a la catedral nova de Lleida, després d’un funeral presidit per Mons. Joan Piris i concelebrat per la major part dels bisbes de les diòcesis catalanes, amb el cardenal Lluís Martínez Sistach i l’arquebisbe Jaume Pujol al capdavant, així com el titular de la diòcesi de Calahorra-Logroño, Juan José Omella.

El bisbe Joan Piris ha començat la seva homilia agraint les nombroses manifestacions de condol que s’han rebut a la diòcesi amb motiu del traspàs de Mons. Malla, produït la matinada de Divendres Sant, per seguir recordant que la celebració cristiana de la mort és sempre i abans de res l’obertura al misteri a Déu, des de Jesucrist i per la seva mediació.

Mons. Piris ha glossat la figura del bisbe Malla, que “va rebre els dons de la vida i de la fe en una família cristiana i, després, va voler respondre generosament a la crida que Déu li feia al sacerdoci ministerial, i va dedicar la seva vida al servei dels altres”. El seu pelegrinatge per les terres de Lleida, ha recordat Piris, ha estat ampli. “Va fer-ho fidelment des del 1966 al 1999. Hem d’agrair al Senyor aquesta dilatada i fecunda vida ministerial”.

Mons. Piris finalitzava l’homilia agraint al bisbe Ramon Malla en nom propi i també de tota l’Església diocesana “el seu servei constant, generós i fidel durant la seva lalrga vida i el seu testimoniatge fins al darrer moment”.

El funeral ha començat amb el trasllat del fèretre per sis mossens des de la capella del Santíssim, on s’ha habilitat aquests dies la capella ardent, fins al peu del presbiteri. Tots sis preveres havien estat ordenats sacerdots pel bisbe durant el seu pontificat.

Tot seguit, Mn. Pardell i Mn. Tarragona, un com a director de la Casa Sacerdotal i l’altre com a ànima del Museu Diocesà, dos de les obres que han caracteritzat la gestió del bisbe Ramon, han col·locat l’estola i la casulla damunt del fèretre; mentre que Mn. Ros, qui va ser secretari de Mons. Malla durant tants anys, ha dipositat el bàcul, símbol d’haver estat pastor de la diòcesi.

En acabar la cerimònia, el secretari-canceller, Mn. Víctor Espinosa, ha llegit uns breus apunts biogràfics, abans que els sis mossens tornessin a conduir el fèretre fins a al capella de la Mare de Déu de Montserrat, on ha rebut sepultura.

Images del funeral enterrament del bisbe Ramon Malla

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!