Mn. Lluís Suñer i Roca, vicari general del bisbat de Girona, ha explicat en un comunicat que “la salut del bisbe Francesc Pardo ha empitjorat i els metges han decidit que ingressés a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Josep Trueta”. “La situació és greu”, exposa Mn. Lluís Suñer, “cal que intensifiquem la nostra pregària per ell”.

El 14 de febrer passat, el mateix bisbe, de 75 anys va comunicar que el seu estat de salut havia entrat en una situació una mica delicada arran d’una llaga d’estómac i que estaria ingressat en una clínica “per poder estar més controlat i atès”.

Mons. Francesc Pardo i Artigas va néixer a Torrelles de Foix (diòcesi de Sant Feliu de Llobregat) el 26 de juny de 1946. Va entrar al Seminari Menor de Barcelona. Després va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Major. Va obtenir la llicència en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Va ser ordenat capellà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès el dia 31 de maig de 1973. El 16 de juliol de 2008, el Papa Benet XVI el va nomenar bisbe de Girona. Va rebre l’Ordenació Episcopal el 19 d’octubre del mateix any a la Catedral de Girona, prenent possessió de la diòcesi el mateix dia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!