El dimarts 5 de setembre de 2023, a les 18:30 i a la plaça de Viladomat de Berga, s’ha iniciat dins els actes culturals de la Gala la tarda de jocs per a infants, sota l’organització i desenvolupament de l’equip de la Cia. de Jocs l’Anònima juntament amb els capitans de Queralt. Hi han assistit aproximadament una cinquantena de persones, que han pogut gaudir de diferents jocs amb inspiració queraltina (com la Cova de la Troballa o l’Oreneta) per als nens i nenes de la ciutat i la comarca. Els capitans de Queralt pensem que és bo incloure aquest públic infantil dins d’aquesta setmana cultural ja que els infants que pugen seran en el futur els encarregats de continuar la festa.

A les 18h, el Santuari iniciava la missa i novena, presidida per l’Excm. i Rvdm. Sr. Bisbe de Solsona Mons. Francesc Conesa i Ferrer, i acompanyat de Mn. Josep Vila. El Bisbe ens ha encoratjat a seguir creixent com a Església i promoure l’expansió del Missatge de l’Evangeli.


La missa ha comptat amb una gran assistència de devots berguedans que han anat a retrobar-se amb el pastor i guia de la seva diòcesi. Mentre la Mare de Déu ens il·luminava des del seu Cambril, la missa ha finalitzat amb el cant dels versos de Mn. Pere Tuyet i Casafont:


“Ave Maria, gentil Sobirana,
d’aquest aspre cimal,
manteniu sempre la fe berguedana
a recer de Queralt”

(S’ha cantat la sisena estrofa)
“Amb tot el pes de la vostra puresa
estranguleu el porcell sota el peu
que amb el cor lliure i l’ànima encesa
ja no veurem més camí que la creu”

Per acabar, els capitans de la Gala de Queralt d’enguany que hem assistit hem tingut l’honor de ser fotografiats juntament amb el pastor i guia de la nostra Diòcesi de Solsona, Mons. Francesc Conesa, i amb Mn. Josep Vila.

La Mare de Déu de Queralt ha visitat al matí el Centre de dia d’Avià, que ha regalat un ram de flors que s’ha col·locat al seu Cambril al Santuari de Queralt. A la tarda, ha visitat la residència Berga Residencial, entre els cants dels avis (com les Aromes de Queralt) que li han dirigit a la imatge de Santa Maria.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!