El bisbe de Solsona renuncia al Palau Episcopal

Des d’aquest mes de setembre, el bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, deixa la seva residència al Palau Episcopal i es trasllada a una habitació del Seminari de Solsona, segons han informat fonts del Bisbat. La decisió, que es pot considerar un signe d’austeritat i senzillesa per part del prelat solsoní, coincideix també amb el fet que el bisbe de Solsona assumeix la direcció de la residència sacerdotal del Seminari, després que l’anterior director, Mn. Joan Casals i Cubinsà, hagi estat destinat a Súria.

Així doncs, Mons. Novell compartirà el dia a dia amb els capellans residents al Seminari, i només anirà al Palau Episcopal i a la Cúria per atendre els seus compromisos i responsabilitats. Novell va comunicar la decisió per carta als capellans de la diòcesi ara fa un mes. “El primer a donar exemple he de ser jo”, deia en la carta. I és que aquesta voluntat d’austeritat no és nova en el bisbe de Solsona, que el febrer de 2012 ja va anunciar que es rebaixava el sou un 25% en el marc d’una campanya de caritat impulsada des de la seva diòcesi per fer front a les necessitats socials derivades de la crisi. Segons fonts de la diòcesi, Novell cobrava uns 1.200 euros, i amb la rebaixa es va quedar amb 900.

Amb el trasllat a la residència del Seminari, el bisbe de Solsona també referma la voluntat de portar una vida en comunitat (al Seminari resideixen 14 capellans, 13 d’ells jubilats), amb sintonia amb la darrera homilia de la Missa Crismal en què demanava fomentar la fraternitat sacerdotal entre els capellans que viuen a la mateixa parròquia o arxiprestat, amb l’objectiu de “fer passos perquè, en el termini de deu anys, tinguem una vida sacerdotal marcada per una vida fraterna que estimuli i enriqueixi la nostra vida espiritual i faci néixer un estil pastoral engendrador de comunitats vives i evangelitzadores“.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!