Jornades Teologia

Els propers 30 i 31 d’agost, el Seminari diocesà d’Urgell acollirà les Jornades Teologia, que aquest any se celebren sota el títol “Què ens fa humans? Neurociències i Teologia”. Com el seu nom indica, l’objectiu de les jornades serà el d’aprofundir en la pregunta de la naturalesa humana, partint de la visió de les neurociències actuals. 

Per fer-ho, el bisbat ha convidat dues grans personalitats en aquest àmbit, com són Jaume Duran, doctor en Medicina i doctor en Filosofia, i Francesc Torralba, teòleg i filòsof i professor de la Universitat Ramon Llull. El primer oferirà dues ponències durant el 30 d’agost, la primera centrada en les neurociències i la persona humana segons l’Antic Testament, i la segona que serà una síntesi entre la visió neurocientífica i la visió bíblica. 

D’altra banda, Francesc Torralba dedicarà la jornada del dia 31 a explicar la singularitat humana i a fer una crítica del transhumanisme. Amb l’ajuda dels dos doctors, els assistents tindran l’oportunitat d’identificar els punts de trobada de les neurociències amb la visió d’ésser humà que es desprèn de l’antropologia cristiana, inspirada en la Paraula revelada per Déu en la història. 

La inscripció a les Jornades Teologia es pot fer a la pàgina web del bisbat d’Urgell, o bé trucant al telèfon 973 350 114, i té un preu de 10 euros. Les ponències estan pensades principalment per a mestres, professors, sacerdots i catequistes, tot i que també pot assistir-hi qualsevol persona interessada en aquesta temàtica. El calendari i els horaris de les conferències es pot consultar a la mateixa pàgina del bisbat. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!