El barri tarragoní de Bonavista tindrà nova església el 2015

Els fidels del populós barri tarragoní de Bonavista estan d’enhorabona. Després de molts anys esperant la reivindicada església parroquial, el projecte constructiu del nou temple veurà la llum, i des de l’arquebisbat de Tarragona es confia a poder beneir-lo i inaugurar-lo el juny del 2015. Llarg i complex ha estat el camí a recórrer, d’ençà l’enderrocament de l’antiga església i de l’Escola Joan XXIII, que compartien edifici.

El 3 de febrer s’ha presentat a l’Ajuntament de Tarragona el Projecte Executiu definitiu que serà admès a tràmit al pla especial que ha de permetre aixecar l’església al solar que ocupava antigament. Totes les previsions apunten que el proper 15 d’abril es podrà convocar el concurs per a la licitació del contracte d’obres i que la primera pedra i inici dels treballs serà al juny d’aquest any. El termini per a l’execució de les obres és de 14 mesos, per la qual cosa el nou Centre Parroquial Santa Maria de Bonavista podrà ser una realitat l’estiu del 2015.

L’arquitecte Santi Prats comentà que a les bases del concurs per a l’adjudicació de les obres hi ha una clàusula social. Així, es tindran en compte les ofertes d’empreses vinculades al barri o bé que utilitzin mà d’obra de Bonavista, preferentment gent que estigui a l’atur. Amb aquesta disposició, en certa mesura, es recuperaria l‘esperit de la primera església de Santa Maria, que el 1966 fou construïda pels mateixos veïns i que estava fortament arrelada al barri.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!