La Conferència Episcopal Equatoriana ha presentat el logotip oficial i l’himne guanyador que representaran de manera significativa el 53è Congrés Eucarístic Internacional, que es desenvoluparà a Quito (Equador) del 8 al 15 de setembre del 2024.

El logotip és obra de Publio Enrique Escobar Chiriboga i representa la “Fraternitat per guarir el món”. Fa servir elements simbòlics com la creu de Crist, el cor obert de Crist a la creu, la forma que fa referència a l’Eucaristia i a Quito, ciutat enmig del món.

Està format per dues línies a la base, de color rosat, que simbolitzen la “carn del món”, sobre la qual es posa una creu de color blau, que fa referència a la creu de Jesús.

Cap a la meitat de la creu es percep un cor vermell obert, que representa l’amor de Crist. A sobre hi ha un cercle groc, que recorda la centralitat de l’Eucaristia. Al costat esquerre es llegeix “Quito 2024” i damunt del dret, el número zero.

L’himne

Els guanyadors del concurs de creació de l’himne són Marco Antonio Espín i el grup Solideo (frares franciscans Oscar Santiago Castro, José Duván Delgado i Ángel Arturo Prieto). Tots són artistes catòlics de gran trajectòria al país, dedicats al servei de l’evangelització a través de la música nova i inèdita contemporània.

Segons el pare Jhan Wilson Morales, president de la Comissió Musical del Congrés Eucarístic 2024, l’himne guanyador, En torno a tu mesa, desenvolupa “el sentit del Sagrament des del seu aspecte místic, reconeixent-hi la presència real de Jesús en l’Eucaristia, que ens acompanya i enforteix la nostra vida”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!