Un total de 28.822 alumnes de la diòcesi de Girona estan matriculats, durant aquest curs 2023-2024, a l’assignatura de Religió catòlica. Així ho ha anunciat aquest dimecres l’equip de la delegació diocesana d’Ensenyament i de l’Escola Cristiana del bisbat de Girona, que han explicat que el percentatge de l’alumnat matriculat a Religió s’ha mantingut respecte del curs anterior, assolint la xifra del 24,62%. Com han dit, d’aquest total hi ha 9.505 alumnes que estudien en centres públics, i 18.587 en escoles cristianes.

En el mateix comunicat, l’equip de la delegació ha recordat la importància del nou currículum de Religió catòlica dins del marc de la LOMLOE, que han definit com “una eina important que compta amb un plantejament molt ben dissenyat per treballar la identitat personal de l’alumnat en relació amb el missatge cristià, les tradicions i la cultura pròpies de les nostres arrels i el diàleg amb un món i entorn plural”.

“La classe de Religió és una bona oportunitat per evitar la ignorància en cultura religiosa”

La formació religiosa, un dret de les famílies

 Els membres de la delegació també han aprofitat per recordar que la formació religiosa, tal com recull la Llei d’Educació de Catalunya, és un “dret de les famílies i una bona oportunitat per evitar la ignorància en cultura religiosa, un tema que comença a ser preocupant”.

Finalment, s’ha fet una crida als estudiants i titulats universitaris perquè obtinguin la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA), ja que continua havent-hi vacants per cobrir en la borsa de professors de Religió.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!