Així com el 8 de desembre de l’any passat es va inaugurar la torre de Maria, coronada per l’estel lluminós, aquest 16 de desembre, al final del tradicional concert de Nadal, es podran veure enllestides dues de les torres dels evangelistes, en concret les de Marc i Lluc. Així ho ha avançat a Ràdio Estel Esteve Camps, president-delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família. Les dues torres restants, les corresponents a Mateu i Joan, s’enllestiran el desembre del 2023. Serà aleshores quan es farà la inauguració de tot el conjunt.

Esteve Camps ha fet aquestes declaracions hores abans de la roda de premsa de presentació de les dues escultures que coronen les torres de Marc i Lluc i que representen el bou i el lleó.

En l’entrevista concedida al programa El matí de Ràdio Estel, Esteve Camps s’ha mostrat satisfet de la recuperació de visitants després de l’aturada a causa del Covid, que va obligar a refer la planificació de finalització d’obres del temple.

D’aquesta manera, es confirma que l’any 2026, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí, no serà el de l’acabament de la part arquitectònica de la Sagrada Família, però sí el de la inauguració de la torre de Jesucrist, coronada per una creu de quatre braços que, amb els seus 172,5 metres d’alçada, culminarà la verticalitat del temple i canviarà per sempre l’sky line de Barcelona.

Això és possible perquè les visites a la Sagrada Família cada vegada s’acosten més a les del 2019. Així, segons ha explicat Camps, “en aquests moments ens situem al 70% del 2019 i la perspectiva és que a finals d’any 3 milions i mig de persones hauran visitat el temple”.

En les planificacions a curt termini, també hi ha anotada la data del 2024 com el de l’acabament de la capella de l’Assumpta, al carrer Provença.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!