El Vídeo del Papa comença el vuitè any consecutiu publicant la intenció de pregària que Francesc confia a l’Església a través de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa.

Per inaugurar aquest 2023 el Papa ha escollit un missatge per als educadors amb una proposta singular: “Afegir un contingut nou en l’ensenyament: la fraternitat”.

PAPA FRANCESC

“L’educació és un acte d’amor que il·lumina el camí perquè recuperem el sentit de la fraternitat, perquè no ignorem els més vulnerables”

El Papa destaca que l’educador no només dona els seus coneixements mentals, sinó les seves conviccions i compromís amb la vida, i que a més fa servir bé tres llenguatges: “El del cap, el del cor i el de les mans, harmonitzats.”

D’aquesta manera, subratlla Francesc, els educadors seran escoltats més atentament i seran creadors de comunitat “perquè estan sembrant aquest testimoni”.

Per això demana pregar perquè “els educadors siguin testimonis creïbles, ensenyant la fraternitat en lloc de la confrontació i ajudant especialment els joves més vulnerables”.

El Vídeo del Papa comença amb la paraula “fraternitat” escrita en una pissarra i acompanya la reflexió de Francesc amb la narració d’una història, ambientada en una escola.

Un nen, marginat pels companys durant els partits de futbol, està sol en un racó fins que un professor se n’ocupa. No ho fa amb paraules, sinó amb el seu testimoni de vida.

El P. Frédéric Fornos, s.j., director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, destaca que el Pontífex torna a insistir en la fraternitat: “És l’únic camí per a la humanitat, per això l’educació és essencial.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!