Eduard Ibáñez ha estat nomenat nou representant personal del Copríncep Episcopal d’Andorra, i ha jurat el càrrec en un acte sobri i solemne, el dilluns 27 de novembre al migdia, al Palau Episcopal de La Seu d’Urgell.

Aquest advocat de 54 anys, fill de Barcelona i exdirector de Justícia i Pau durant l’etapa d’Arcadi Oliveres, desenvolupava des del juliol de l’any passat la tasca d’adjunt a representant del Copríncep Episcopal, en estreta col·laboració amb el fins ara representant personal del Copríncep, el sacerdot Josep Maria Mauri, i amb la resta del personal dels Serveis del també bisbe d’Urgell en la seva condició de cap de l’Estat andorrà.

Mauri, de 82 anys, continuarà exercint com a vicari general de la diòcesi d’Urgell, director del Museu diocesà, rector de les parròquies que ja servia fins ara i membre de diversos patronats.
El mateix dilluns 27 a la tarda, Eduard Ibáñez i i el seu predecessor són rebuts pel cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot, i pel síndic general de les Valls.

L’arquebisbe Vives ha agraït a mossèn Mauri el seu servei. Foto: Bisbat d’Urgell

Eduard Ibáñez, que també ha estat col·laborador de Ràdio Estel, és doctor en Dret Penal per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Filosofia per la Universitat Ramon Llull i amb estudis de Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Va ser director de Justícia i Pau a Barcelona entre els anys 2002 i 2021 i president de la Comissió General de Justícia i Pau a Espanya entre el 2010 i el 2019. A més, ha publicat alguns llibres, entre els quals destaquen L’Economia de Francesc, editat per Claret el 2020, i La lluita per la llibertat religiosa i de consciència, del 2019.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!