Del 13 al 30 de setembre la II Caravana per l’Ecologia Integral recorre Europa amb aturades a Espanya (Madrid, Santiago de Compostel·la, Valladolid), Bèlgica, Itàlia i Alemanya amb el lema “Joventut: mineria, defensa de la vida i justícia intergeneracional”.

La caravana està organitzada per la xarxa Esglésies i Mineria en col·laboració amb entitats com l’aliança Enllaça’t per la Justícia (Càritas, Cedis, Confer, Justícia i Pau, Mans Unides i REDES), i exigeix responsabilitats i compromisos civils públics i normatius nacionals i internacionals, així com camins solidaris en l’Església.

Cinc joves provinents de l’Argentina, el Brasil, l’Equador, Guatemala i el Perú, acompanyats per Mons. Noel Londoño, bisbe de Jericó (Colòmbia), denunciaran a Europa les conseqüències de l’extractivisme i la mineria als seus països.

Comunitats senceres són afectades per l’extractivisme miner.

Aquest grup explicarà les formes creatives i audaces de les comunitats afectades per fer-hi front i desafiar l’ambició empresarial i les imposicions transnacionals, els projectes extractius i els crims ambientals.

L’objectiu és aconseguir el major esforç conjunt que deixi a les generacions un món sostenible i habitable

Per això la caravana transmetrà les veus de les comunitats i el seu dret a dir “no” i a contribuir a aturar un model econòmic basat en espoliar la terra, aniquilar la vida i acumular capital a costa dels seus drets.

Tot això a través de fòrums, trobades amb la societat civil i amb les institucions europees i altres accions d’incidència política.

També en trobades amb institucions catòliques, congregacions religioses i conferències episcopals, per unir esforços en la defensa de la vida, de la casa comuna i compromisos concrets per aconseguir la transició de sistema mundial que mata comunitats senceres, rius, camps, selves…

La iniciativa proposa la desinversió en mineria com a opció i deixar de finançar crims socioambientals que sacrifiquen la vida i donar suport al final d’un model econòmic basat en l’extractivisme, la desigualtat i els nous colonialismes de les cadenes d’extracció mineral.

Aquesta gira coincideix amb el Temps de la Creació i s’uneix a la crida del canvi urgent cap a l’ecologia integral unida a la fraternitat universal i l’amistat social.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!