El 23 de febrer, la Comunitat de Sant’Egidio va celebrar una jornada d’oració per la pau a Ucraïna. La pregària va tenir lloc a la basílica de Santa Maria del Trastevere de Roma, coincidint amb els dos anys de l’inici del conflicte, tot i que també es va seguir des de diverses ciutats d’arreu del món. La Comunitat, que continua amb la seva tasca humanitària per ajudar els refugiats i a les zones més afectades per la guerra, va fer balanç d’aquests dos anys, i va fer una crida a la solidaritat i a la pregària.

Com han explicat a través d’un comunicat, en aquests dos anys Sant’Egidio ha repartit 2000 tones d’ajuda humanitària a Ucraïna, a través dels cinc centres repartits pel territori (Lviv, Ivano-Frankivsk i 3 a Kíiv). En total, s’han beneficiat d’aquestes ajudes i aliments més de 370.000 persones, i fins a 2 milions han rebut medicaments. No obstant, com diuen, la situació al país és cada vegada més dramàtica, i l’emergència humanitària, cada vegada més greu. Per aquest motiu, la Comunitat de Sant’Egidio continuarà enviant ajuda humanitària a la població ucraïnesa, especialment als més vulnerables, com són els infants, les persones amb discapacitat, les persones sense llar, o els desplaçats interns (la majoria, dones amb nens). 

Per poder continuar amb aquesta tasca, la Comunitat ha fet una crida a la ciutadania perquè col·labori amb aquesta causa, ja sigui fent un donatiu online o donant medicaments. Com han explicat, és important que tot i que ja hagin passat dos anys no “ens quedem indiferents davant d’aquesta tragèdia”, i ha demanat que es “continuï resant per la pau i responent a la guerra amb solidaritat”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!