Parlem de regals o obsequis i, fins i tot, de beneficis. Però no des d’un punt de vista material, sinó referint-nos a l’Esperit Sant, perquè fa molt poquet que hem celebrat la Pentecosta. Avui pot ser una ocasió perfecta per apropar-nos a la tercera Persona de la Santíssima Trinitat i conèixer-la més bé.

Quan parlem dels dons de l’Esperit Sant ens referim a aquells regals que ell ens fa per a benefici de la nostra vida cristiana i perquè puguem posar-los al servei dels altres. Però, per a això és molt important que ens deixem transformar i modelar per ell, segons el nostre model que és Jesucrist.

Aquests són els següents:

Saviesa: coneixement de les coses i el projecte de Déu a les nostres vides, i com posar-ho en pràctica.

Enteniment: comprensió del projecte de Déu i de la seva persona mateixa.

Consell: ens ajuda a discernir i a optar en les decisions que se’ns presenten en la nostra vida, mirant d’escoltar la veu de Déu.

Ciència: aquest regal de l’Esperit ens ajuda a conèixer la intimitat de Déu i a saber-la apreciar en la creació que ens envolta.

Pietat: per mitjà d’aquest do ens vinculem intensament a Déu per, d’aquesta manera, estar oberts que es faci la seva voluntat tal com preguem al Parenostre.

Fortalesa: ens torna valents i intrèpids per afrontar les dificultats de la nostra vida quotidiana.

Temor de Déu: no té res a veure amb la por, sinó més aviat amb el respecte cap a Déu i que ens recorda com ens estima i per això podem confiar-hi totalment.

Esperem que el coneixement d’aquests dons ens pugui servir en la nostra vida per apropar-nos més a l’Esperit Sant i deixar-nos transformar per ell.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!