El diumenge 11 de febrer, solemnitat de la Mare de Déu de Lourdes, marca l’inici de dues campanyes molt destacades de l’Església. Coincidint amb la Jornada Mundial del Malalt, comença la Campanya del Malalt, que se celebra fins al 5 de maig, Pasqua del Malalt, amb el lema “Donar esperança en la tristesa”. Però és que l’11 de febrer també arrenca la campanya anual de Mans Unides contra la fam al món, que enguany se celebra amb el lema “L’efecte ésser humà. L’única espècie capaç de canviar el planeta”. I llegim en la informació sobre la campanya: “Té sentit que Mans Unides, la nostra organització per al desenvolupament en el sud global, es proposi ‘no perdre la fe’ i, sí!, per més de 62 anys consecutius, es plantegi i es disposi a realitzar una nova campanya anual? Sens dubte que en té; malauradament els problemes al món no paren d’empitjorar i aquella ‘guerra contra la fam al món’ és encara més necessària i àmplia que mai!”

Donar esperança i no perdre la fe podria ser una bona consigna per al moment actual, cruïlla de tantes problemàtiques globals i locals, de tants reptes que afronta la humanitat. No ens trobem en una època de canvi, sinó en un canvi d’època, i per aquest nou temps cal més que mai la pràctica de les virtuts teologals: fe, esperança i caritat.

Tres virtuts que va practicar amb excel·lència sant Benet Menni, que seguint el carisma de sant Joan de Déu va fundar el 1867 l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Un centre de referència mundial en l’àmbit pediàtric que també excel·leix en l’àmbit de la fe, l’esperança i la caritat. Un fruit concret d’aquests orígens és el programa Cuida’m, que permet el guariment d’infants malalts provinents de països en desenvolupament.

Siguem, doncs, persones que donen esperança i que no perden la fe.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!