L’Oficina de Correus del Vaticà ha inclòs, en les emissions filatèliques del 2024, un segell dedicat al somni que va tenir sant Joan Bosco als nou anys, un episodi de la vida del fundador dels salesians del qual es compleixen 200 anys.

El somni de Don Bosco està representat en una pintura a l’oli feta el 1999 pel pintor Mario Bogani i conservada a la basílica superior del temple Don Bosco, a Castelnuvo Don Bosco.

Representa un nen (Joan Bosco) agafant la mà d’una dona vestida de blau (Mare de Déu) i, juntament amb ells, es veu la figura de Jesús.

Al voltant hi ha altres imatges d’aquest somni, que va marcar profundament la vida del petit Joan i que va orientar les seves eleccions posteriors: s’observen animals salvatges i ovelles, però també joves en diferents moments i situacions.

N’hi ha dos que s’abracen, d’altres estan fent accions negatives i són renyats per un sacerdot, mentre que al costat hi ha la imatge d’un segon sacerdot que observa altres joves asseguts, reflexionant.

Aquest somni, Don Bosco el va descriure detalladament a les seves memòries. Segons el rector major dels salesians, el cardenal Ángel Fernández, és “una font inspiradora de la seva filosofia educativa impregnada de tres principis: raó, religió, amorositat”.

El valor facial del segell és d’1,30 euros, però també s’emetrà un full format per nou segells (per un valor facial d’11,70 euros) amb la inscripció “El somni de sant Joan Bosco” a la part superior, la indicació “Estat de la Ciutat del Vaticà” a la part inferior i les dates 1824 i 2024 al costat dret i esquerra del full.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!