“Segueixo de prop, amb preocupació i dolor, la situació a Nicaragua, que afecta persones i institucions.” Així ho ha dit el papa Francesc després del res de l’Àngelus d’aquest diumenge.

Als fidels i pelegrins aplegats a la plaça de Sant Pere de Roma, el Pontífex els ha fet una reflexió sobre la situació al país americà.

“Vull expressar la convicció i esperança que a través d’un diàleg obert i sincer encara es poden trobar les bases per a una convivència respectuosa i pacífica”

Francesc ha demanat pregàries perquè aquesta intenció es concreti en un context de repressió cada vegada més dura contra l’Església catòlica a Nicaragua.

Una situació que s’ha tensionat molt després que la policia irrompés al bisbat de Matagalpa i s’endugués per la força nou persones, entre elles el bisbe Rolando Álvarez.

El bisbe està sota arrest domiciliari a la seva residència de la capital nicaragüenca, mentre que els altres vuit continuen detinguts a la caserna.

El Papa també ha recordat la guerra a Ucraïna: “Perseverem en la proximitat a l’estimat poble ucraïnès que viu una crueltat immensa.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!