Dimarts 9 de maig, a les 11.30h, tindrà lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona (Diputació, 231. Barcelona) l’acte en el qual li serà conferit el doctorat ad honorem per l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) al cardenal Giuseppe Versaldi, que ha ocupat fins fa poc el càrrec de Prefecte del Dicasteri per a l’Educació Catòlica, atesos els seus nombrosos mèrits i l’impuls donat a l’AUSP signant-ne l’erecció (2015) i signant el decret de constitució de l’Institut de Litúrgia ad instar Facultatis (2020).

L’obertura de l’acte, al qual assistiran els bisbes de les diòcesis catalanes i autoritats acadèmiques, anirà a càrrec de cardenal Joan-Josep Omella, Gran Canceller de l’AUSP. A continuació, el Dr. Miquel Ramón, secretari general de l’AUSP, llegirà l’acta de nomenament. La lectura de la Laudatio la farà el Dr. Joan Planellas, Vice-gran Canceller de l’AUSP. Tot seguit, el cardenal Giuseppe Versaldi llegirà la Lectio magistralis; i, finalment, el Dr. Armand Puig i Tàrrech, rector de l’AUSP, li donarà la benvinguda al claustre acadèmic.

Davant l’acte solemne de conferiment del Doctorat Honoris Causa al cardenal Giuseppe Versaldi, el rector de l’AUSP, Dr. Armand Puig i Tàrrech, manifesta: “La comunitat acadèmica eclesial valora i reconeix de manera meritòria el treball del cardenal Versaldi a favor de la gestació i promoció de la Constitució apostòlica Veritatis Gaudium (2017). Una eina imprescindible que ens ajuda a discernir i a configurar degudament els eixos estructurals del nostre projecte acadèmic. Més particularment, l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) agraeix la proximitat i l’interès constant de Mons. Versaldi a la nostra institució, una proximitat que s’ha manifestat en el seguiment de les nostres iniciatives i en l’atenció exquisida envers els diversos requeriments que li hem anat plantejant. Hem de recordar també que l’1 d’octubre de 2015 el cardenal Versaldi va erigir el nostre Ateneu Universitari a l’Aula Magna, signant en públic el consegüent decret d’erecció. Així doncs, a petició del cardenal Lluís M. Martínez Sistach, primer Gran Canceller de l’Ateneu, el cardenal Versaldi va voler dotar-nos d’una gran institució acadèmica de nivell universitari.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!