El Dicasteri per a l’Evangelització ha entrevistat Justin Ragoonanan, de 35 anys, al qual aquest 21 de gener, Diumenge de la Paraula, el papa Francesc li conferirà el ministeri del catequista. Aquest jove prové de la diòcesi de Puerto España, a les Antilles, i el seu testimoni pot animar més joves a apassionar-se per la Paraula de Déu.

Com vas sentir la crida per servir com a catequista?

La meva crida a involucrar-me a la catequesi i a anunciar l’Evangeli va arribar quan amb prou feines tenia 20 anys. Fa uns 15 anys se’m va demanar que assistís les catequistes de la meva comunitat en la formació dels nens que es preparaven per a la Primera Comunió.

La meva mare també és catequista i em vaig inspirar en el seu testimoni. Vaig dir “sí” a aquest ministeri perquè el veia com una forma de romandre a prop de Jesús i créixer en la meva fe mentre n’ajudava d’altres a créixer en la seva.

Quin és el paper del catequista a la teva diòcesi i al teu país?

A la meva diòcesi i al meu país el catequista té un paper molt important en l’evangelització, però també en la reevangelització de les persones. A la nostra diòcesi no hi ha un nombre adient de sacerdots per servir totes les parròquies, per la qual cosa els catequistes han assumit la responsabilitat de mantenir viva la flama de la fe, especialment a les comunitats rurals.

Quines emocions tens per rebre el ministeri de mans del Papa?

Honestament, la primera sensació és la de sentir-me indigne i extremadament ansiós barrejat amb una mica d’emoció. Prego tots els dies pel Sant Pare, però mai no hauria somiat participar en una missa amb ell.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!