Diumenge del Mar

Aquest diumenge, 9 de juliol, l’Església celebra el Diumenge del Mar. El prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà, el cardenal Michael Czerny, signa un missatge on recorda que som una Església sinodal, que camina junta. Així, subratlla “hem de navegar junts, sense deixar ningú enrere i enriquir-nos mútuament”.

El purpurat escriu que l’evangeli va arribar a tots els racons del món a través de grans embarcacions.

Per això fa una crida a no oblidar els orígens de les comunitats catòliques i a pregar “per qui treballa a bord d’embarcacions que transporten mercaderies arreu del món. Es tracta d’un milió d’éssers humans, gràcies als quals la nostra quotidianitat es torna possible i l’economia se sosté”.

D’aquestes persones, subratlla el cardenal, no en sabem gairebé res i destaca que molts no tenen accés a l’eucaristia el diumenge perquè són lluny dels seus éssers estimats i de les seves comunitats.

El Diumenge del Mar no està reservat exclusivament a la gent del mar, diu el prefecte, sinó que “també busca centrar l’atenció de tota la comunitat cristiana en aquells gràcies als quals ens arriba gran part dels béns dels quals ens alimentem o dels quals ens servim cada dia”.

A la gent del mar, el cardenal Czerny els assegura la proximitat de l’Església: “No només tenim alguna cosa per donar-vos, sinó que també volem acollir les vostres històries, els vostres testimonis.”

El cardenal Czerny comenta que ningú no ha de pensar que no té res per oferir i demana un esforç: “Verificar com podem estar-ne més a prop, en un intercanvi permanent que faci que el seu treball estigui menys allunyat del camí i de la fe de tothom.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!