La Fundació Formació i Treball ha obert aquest divendres 12 d’abril la primera botiga de menjar per emportar gestionada per persones en situació de vulnerabilitat a Barcelona. L’establiment, que porta el nom de ‘D’ins a casa’, està situat al barri de Sant Antoni (c. Tamarit, 160), i donarà feina a 2 persones, una en situació de vulnerabilitat que està realitzant un itinerari d’inserció, i l’altra destinada a una posició d’estructura tècnica. Aquest nou projecte se suma als set restaurants que ja gestiona la fundació arreu del territori, i continua d’aquesta manera amb la línia gastronòmica de menjar saludable preparat i recuperat amb plats còmodes i senzills de la dieta mediterrània. 

Menjar saludable i de recuperació

Una de les principals característiques de ‘D’ins a casa’ és el menjar saludable que ofereix, que com han explicat des de la mateixa fundació, està basat en una dieta sana i equilibrada. D’altra banda, la majoria dels aliments que s’utilitzen provenen d’excedents alimentaris, fet que “posa en valor el model circular de l’organització que afavoreix la recuperació de productes en bon estat”. A més, els caps de setmana la botiga alimentària també ofereix servei de rostisseria, seguint així amb la tradicional cuina catalana.

Tot i que l’oferta gastronòmica d’aquesta botiga de menjar solidària està adaptada a tots els públics, des de la mateixa entitat han recordat que els que en podran fer un millor ús son aquells que durant els dies feiners o festius no tinguin temps: “A ‘D’ins a casa’, trobaran l’oportunitat de consumir els plats de l’àvia a casa sense haver de cuinar, una cuina amb ingredients frescos, de temporada i de proximitat, amb opcions vegetarianes, veganes i per a celíacs”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!