En el dinar de Nadal amb els pobres del 25 de desembre, 1.537 persones s’han assegut a taula a Barcelona en 9 menjadors i més de 2.500 persones a Catalunya (Barcelona, Manresa, Tarragona i Gavà).

Una gran taula de l’amistat i la solidaritat parada per més de 650 voluntaris perquè ningú no es quedi al marge i el dia de Nadal hi hagi un lloc per a tothom.

Un fort missatge de solidaritat i pau va sortir des de la basílica de Sant Just i Pastor, engalanada per celebrar el dinar de Nadal amb 163 persones assegudes a taula: sense sostre, ancians, famílies amb pocs recursos i refugiats com alguns ucraïnesos acollits a Barcelona per la Comunitat de Sant’Egidio.

El mosaic de persones de diferents orígens, religions i condició social és una imatge del món com voldríem que fos. Un Nadal d’esperança i pau en un temps marcat per la crisi i la guerra d’Ucraïna i Terra Santa, amb totes les seves conseqüències.

En aquest dinar es va servir el tradicional menú nadalenc (escudella, canelons, pollastre farcit, neules i torrons). Al final de l’àpat cada convidat va rebre del Pare Noel el seu regal personalitzat. 

El primer dinar de Nadal es va celebrar a Roma a la basílica de Santa Maria in Trastevere i cada any ha anat creixent fins a abraçar el món sencer amb milers de banquets.  Les 47 persones assegudes a taula en aquell primer dinar del 1982 s’han anat multiplicant fins a arribar a més de 250.000 persones d’enguany a tots els continents, començant pel dinar que s’ha fet a Roma, a la basílica de Santa Maria in Trastevere.

Durant aquesta setmana i els dies previs de Nadal, a més del dinar del dia 25 de desembre, la comunitat de Sant’Egidio ha fet festa amb més de 1.000 ancians, molts d’ells en diverses residències de la ciutat, i ha distribuït més de 350 lots alimentaris a famílies amb pocs recursos perquè puguin celebrar un bon Nadal a casa.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!