Dinar de Nadal solidari d'Amics de la Gent Gran

El Nadal és una de les èpoques més dures per a les persones grans que pateixen soledat. Són moments molt familiars en què aquest sentiment entristeix de manera més accentuada aquelles persones que no tenen ningú amb qui compartir-los. Amics de la Gent Gran treballa per impedir al màxim aquesta situació i vol enviar aquest missatge a tota la societat: “Volem que les persones grans recuperin la il·lusió pel Nadal”. Amb aquest objectiu, posa en marxa tot un seguit d’accions. Aquesta entitat de voluntariat celebrarà amb les persones grans a qui dóna suport el tradicional Dinar de Nadal, que tindrà lloc aquest dissabte 20 de desembre.

Com a novetat, enguany aquesta celebració tindrà lloc a 10 espais diferents de Catalunya, amb la col·laboració de persones voluntàries i per atendre totes aquelles persones grans que viuen als territoris i ciutats on Amics de la Gent Gran ha començat a desenvolupar la seva acció social.

Les persones grans hi assistiran en companyia de persones voluntàries i persones vinculades a l’entitat. S’organitzarà a Badalona (per a les persones grans ateses en aquesta ciutat i a Santa Coloma de Gramenet), Cambrils (per a les persones grans ateses en aquesta ciutat i a Reus) i Vilanova i la Geltrú, i als nous territoris on aquest 2014 ha començat a desenvolupar la seva tasca social: Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Granollers i Vic (per a les persones grans ateses a la comarca d’Osona). A més, a Barcelona se celebrarà a tres espais, segons la zona on visquin les persones grans ateses en aquesta ciutat.

Durant la celebració d’aquest tradicional Dinar de Nadal, es concedirà el Premi Amics de la Gent Gran 2014 a la il·lustradora Roser Capdevila, per la seva contribució cultural i social. Capdevila, nascuda el 1939, rebrà aquest guardó per una trajectòria molt vinculada a la creació de Les Tres Bessones, que ha obtingut un reconeixement internacional.

Es tracta de la 5a edició d’aquest premi, que en anteriors edicions també ha reconegut una persona gran per la seva contribució social, cultural, política i econòmica: Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau (2014); Neus Català, lluitadora antifeixista (2013); l’escriptor Josep Maria Espinàs (2012); i el metge i humanista Moisès Broggi (2011).

El Dinar de Nadal, un dels actes més esperats per les persones grans que reben el suport de l’entitat, és el punt de partida de les accions que Amics de la Gent Gran porta a terme durant les dates nadalenques. Amb la intenció de potenciar la lluita contra la soledat en aquests dies, es mobilitzen voluntàries i voluntaris per fer més visites a les persones grans acompanyades. A més, a través d’aquestes persones voluntàries, s’impulsa el repartiment d’un total de 850 regals de Nadal a les persones grans acompanyades. Així mateix, anima aquests voluntaris i voluntàries a convidar els seus amics i amigues grans a compartir un àpat nadalenc.

Campanya de donatius i sensibilització

Sota el títol Tu també creus que la gent gran són trastos vells?, Amics de la Gent Gran també ha iniciat una campanya per aconseguir donatius i per sensibilitzar la societat sobre l’aïllament social que pateixen les persones grans. Aquestes contribucions són decisives per tirar endavant totes les accions que desenvolupa l’entitat perquè les persones grans puguin gaudir d’un Nadal en companyia.

Sobre Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones grans. La seva missió és lluitar contra la soledat i la marginació social de la gent gran, mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Actualment dóna suport a 842 persones grans, gràcies a la tasca desinteressada de 1.052 persones voluntàries. Aquesta acció social d’acompanyament es desenvolupa a 5 delegacions (Badalona, Barcelona, Cambrils, Santa Coloma de Gramenet i Vilanova i la Geltrú) i 7 nous territoris (Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Osona, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Terrassa). L’entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012 i és una de les 166 ONG espanyoles avaluades per la Fundación Lealtad. A nivell estatal, forma part de la Federació Amigos de los Mayores, que compta amb entitats a Catalunya, Madrid i València. També és membre de la Federació Internacional de Les petits frères des Pauvres, amb presència a França, Canadà, Estats Units, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Polònia i Espanya.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!