La Santa Seu presenta aquest migdia la declaració Dignitas infinita sobre el tema de la dignitat humana. En una roda de premsa a la Sala de Premsa vaticana, participen en l’acte el cardenal Víctor Manuel Fernández, prefecte del Dicasteri per a la Doctrina de la Fe, el secretari de la Secció Doctrinal d’aquest organisme,  Armando Matteo, i Paola Scarcella, responsable de la Catequesi per a persones amb discapacitat de la Comunitat de Sant’Egidio. En la seva presentació, Víctor Manuel Fernández, conegut també com a ‘Tucho’, ha destacat que el document condemna qualsevol persecució i discriminació d’una persona per la seva orientació sexual.

VÍCTOR FERNÁNDEZ, prefecte del Dicasteri per a la Doctrina de la Fe

“La idea del matrimoni gai o l’eliminació mateixa de les diferències no sembla acceptable. Però a l’inici d’aquest tema, s’afirma que és contrari a la dignitat humana que una persona sigui perseguida, torturada, empresonada i també assassinada només pel fet de ser gai, només per la seva orientació sexual, cosa que es produeix fins i tot legalment en molts països del món”

En la mateixa línia, ha explicat que l’Església sempre ha anat a més en el seu reconeixement de la dignitat humana en tot, més enllà de qualsevol circumstància: “Durant 2.000 anys i amb dificultats, l’Església ha mostrat de manera cada vegada més explícita aquesta convicció, que avui està clarament consolidada. En aquest document, el Dicasteri ha volgut retre homenatge a aquest tema, tan present en el pensament del papa Francesc, però no només en el seu pensament, sinó també en les seves actituds.”

En aquesta línia, el prefecte del Dicasteri ha aclarit que, per exemple, el papa Pau III va pronunciar-se a principis del segle XVI contra qualsevol esclavatge de forma clara, incloent-hi els no creients, quan un predecessor seu l’havia admès només 80 anys abans. Per aquest motiu, ha defensat que Francesc afegeixi valors doctrinals diferents dels dels seus predecessors.

En aquest context, el cardenal Víctor Manuel Fernández, a l’inici de la seva intervenció ha comentat també que el fet que l’Església defensi la vida des de la concepció i estigui contra l’avortament no és per cap masclisme, sinó precisament perquè és partidària de la dignitat humana sigui quina sigui la capacitat, la intel·ligència o les condicions físiques de la persona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!