L’Església celebra el 19 de març, solemnitat de Sant Josep, el Dia del Seminari amb el lema “Pare, envieu-nos pastors”. A les comunitats on no és festiu, com en el cas de Catalunya, se celebra el diumenge més proper, el 17 de març.

La Subcomissió Episcopal per als Seminaris de la Conferència Episcopal Espanyola ha elaborat els materials per donar suport a la celebració d’aquesta jornada, que cada any es presenta com una ocasió per donar gràcies, mostrar suport als seminaristes, formadors i les seves famílies, a més de per demanar per les vocacions sacerdotals.

En la reflexió teològica, que s’inclou entre els materials del Dia del Seminari d’enguany, s’explica el significat del lema. El text assenyala com ha de ser un bon pastor en l’Església.

Els verbs “veure i compadir-se, configuren Jesús com el Bon Pastor. La seva compassió no és només un sentiment humà, sinó que és la commoció del Messies en la qual es fa carn la tendresa de Déu. I d’aquesta compassió neix el desig de Jesús de nodrir la multitud amb el pa de la seva paraula”.

La reflexió subratlla el camí perquè el nous pastors, amb el testimoni, mostrin l’Evangeli. La Sagrada Escriptura i la història de l’Església, apunta, estan farcides de testimonis d’homes i dones que s’han deixat guiar pel Senyor.

I aquest do del testimoni, destaca, es manifesta en l’amor: “El seguiment implica la renúncia de l’elecció del propi camí, perquè la voluntat es posa en mans de la voluntat de Jesús”.

Finalment, es recorda que “el testimoni, abans de fer alguna cosa, ha de ser un amic de Jesús per no transmetre coneixements de segona mà; ha renascut a la vida en Crist i, per això, pertany a la veritat, escolta la Paraula de Déu”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!