Dia històric del papa Francesc a Terra Santa

El papa Francesc va demanar ahir des de Betlem que palestins i israelians es reuneixin a pregar per la pau i a buscar aquesta pau en les properes setmanes, en una trobada que es faria al Vaticà. El president de Palestina, Majumd Abbàs, i el president d’Israel, Shimon Peres, ja han acceptat aquesta invitació del pontífex, que es podria materialitzar amb una trobada el 6 de juny.

I és que ahir va ser un dia històric, on el Sant Pare, entre altres gestos, va baixar del cotxe mentre es desplaçava en el papamòbil descobert per pregar davant del mur que separa Israel de Palestina. Francesc va recordar que “els dos pobles busquen la pau i que aquesta pau pot arribar mitjançant les petites coses”.

Tot i que va admetre que és difícil assolir-la, va concloure que viure sense pau és un sofriment. El pontífex va pronunciar aquestes paraules abans del Regina Caeli a la plaça del Pessebre, a Betlem, on després va celebrar l’Eucaristia, tot dins la segona etapa de la visita que fa des de dissabte a Terra Santa.

A la tarda, es va produir la històrica abraçada del Papa amb el patriarca Bartomeu I de Constantinoble, 50 anys després de la protagonitzada pels respectius predecessors Pau VI i Atenàgores. La salutació es va fer després del deplaçament, ahir mateix a la tarda en helicòpter, fins a Tel Aviv, on va ser rebut pel president israelià, Shimon Peres. El pontífex tancarà avui l’estada a Israel.


L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!