Mn. Lluís Bonet i Armengol, rector emèrit de la parròquia de la Sagrada Família, acaba de publicar un llibre sobre La iconografia dels vitralls de la Sagrada Família, editat per Duxelm.

El llibre és una edició de Duxelm. Foto: Carme Escales

El meu pare ja em demanava que preparés llistes de sants, perquè aquesta era una idea que ell duia al cap”, remarca recordant el seu pare, Lluís Bonet i Garí, deixeble d’Antoni Gaudí i arquitecte de la Sagrada Família del 1974 al 1983.

Avui, Mn. Bonet no només pot dir que va arribar a complir la petició del seu pare, sinó que a partir de la llista que va completar, va configurar també una proposta de vitralls que acollirien els noms de la seva selecció de sants i santes, santuaris, llocs i ciutats sants.

En la introducció de la publicació, mossèn Bonet relata que la idea que havia transmès Gaudí era la de dedicar als sants un espai en les columnes de dins de la basílica: “Tenint en compte les estries generades per aquestes columnes, assajava que les que parteixen de terra eren els sants, i les que davallen de dalt, els àngels.”

Segons s’explica també, la solució en l’execució actual ha estat aprofitar els finestrals inferiors que segueixen el perímetre de l’església, que per fora són els decorats amb fruites, per donar presència als noms dels sants, també dels santuaris i llocs sagrats.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!