El papa Francesc ha proclamat aquest diumenge 15 de maig deu nous sants les vides dels quals “van ser un reflex de Déu en la història, vocacions abraçades amb entusiasme i gastades entregant-se generosament a tots”.

Els nous sants són Carles de Foucauld, Titus Brandsma, Devasahayam, Cèsar de Bus, Lluís M. Palazzolo, Justí M. Russolillo, Maria Rivier, Maria Francesca de Jesús Rubatto, Maria di Gesù Santocanale i Maria Domenica Mantovani.

Estimar”, ha dit Francesc, “significa servir i donar la vida, servir és no avantposar els interessos propis, desintoxicar-se dels verins de l’avidesa i la competició, combatre el càncer de la indiferència i el corcó de l’autoreferencialitat”.

El Papa ha remarcat que la santedat no està feta d’actes heroics, sinó de molt d’amor quotidià, i que el criteri fonamental per discernir si som veritables deixebles és el manament de l’amor.

 “No són els nostres talents i els nostres mèrits els que són al centre, sinó l’amor incondicional i gratuït de Déu, que no hem merescut. En l’origen del nostre ésser cristians no són les doctrines i les obres, sinó la sorpresa de descobrir-nos estimats, abans de qualsevol resposta que puguem donar”

El Pontífex també ha alertat que hem creat un ideal de santedat basat “excessivament en nosaltres mateixos, en l’heroisme personal, en la capacitat de renúncia, en sacrificar-se per conquerir un premi”.

Per això, ha destacat que “Déu ens ha estimat primer, ens ha esperat, Ell ens estima. Continua estimant-nos, aquesta és la nostra identitat: estimats per Déu. Aquesta és la nostra força: estimats per Déu”.

El Papa ha insistit que la santedat no és una fita inabastable, sinó que “hem de buscar-la i abraçar-la en la quotidianitat, en la pols del camí, en les penes i treballs de la vida concreta”.

Segons Francesc, ser deixebles de Jesús és caminar per la via de la santedat i deixar-se configurar per la força de l’amor de Déu.

“Podem estimar en cada situació i amb cada germà i germana que trobem, perquè som estimats i tenim la força d’estimar”

Sobre els nous sants, ha subratllat que “es van desgastar per l’Evangeli abraçant amb entusiasme la seva vocació, van descobrir una alegria incomparable i van esdevenir reflexos lluminosos del Senyor en la història”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!