Desplaçats a Colòmbia: un crit d’auxili

¡SOS Chocó! Les diòcesis de Istmina, Quibdó i Apartadó han presentat el documental Crisis Humanitaria en el Chocó. Aquest vídeo analitza la situació de crisi humanitària a la que s’està enfrontant la població d’un territori de Colòmbia: el Chocó.

Al Chocó hi habiten uns 50.000 indígenes que pertanyen a cinc ètnies diferents, i 400.000 afrodescendents. Tots viuen acorralats per la violència i per la codicia. Aquesta terra, que és una de les més riques en recursos de Colòmbia, és també la que més pobres i abandonats acull. Segons el documental, aquestes condicions de vida infrahumanes en les que viuen, són, en part, culpa de l’Estat colombià.

Mans Unides, que ja havia llançat la campanya Un mundo nuevo, proyecto común, volen aquest estiu, centrar-se en el Chocó colombià, on prop de mig milió de persones pateixen les conseqüències d’un conflicte armat que ja fa anys que dura. Aquest programa de Mans Unides ja ha ajudat a més de mil famílies afrocolombianes de 40 comunitats. Han rebut formació per reafirmar la seva identitat cultural i per reforçar les seves capacitats productives i de comerç.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!