Amb la celebració, diumenge 14 de maig, de la Pasqua del Malalt es tanca la campanya que es va iniciar l’11 de febrer, festivitat de la Mare de Déu de Lourdes, amb la Jornada del Malalt d’abast mundial.

El lema d’enguany, Deixa’t captivar pel seu rostre desgastat posa el focus en la cura de la gent gran.

Aquest lema encapçala el missatge dels bisbes de la Subcomissió Episcopal per a l’Acció Caritativa i Social de la Conferència Episcopal Espanyola, on assenyalen que “és particularment necessari i urgent no abandonar el qui afegeix a la malaltia el pes dels anys”.

Per això, remarquen que “és hora d’actuar” perquè “els qui avancen en anys puguin envellir amb dignitat, sense por de ser rebutjats i de no comptar amb ningú”.

Els prelats proposen “canviar l’activisme d’alguns contextos eclesials en una actitud de més escolta, cura i discerniment de les necessitats d’aquells que van més a poc a poc perquè les forces s’afebleixen, però que poden ser una part viva i activa de la societat”.

El bisbe responsable de la Pastoral de la Salut, Mons. Vicente Ribas, dedica les primeres línies de la presentació dels materials de la campanya per saludar i agrair la missió pastoral “dels qui teniu cura dels que pateixen per la malaltia i les limitacions que els anys ens van imposant”.

Segons Mons. Ribas, aquesta missió pastoral “sempre actualitza la caritat de Crist, que va tenir en els que pateixen els seus preferits”. I afegeix: “Convé més que mai començar una reflexió curosa, clarivident i honesta sobre com la societat contemporània hauria ‘d’apropar-se’ a la població d’edat avançada. No calen estratègies, sinó relacions humanes.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!