papa rússia

El director de l’Oficina de Premsa vaticana, Matteo Bruni, ha aclarit les declaracions espontànies del papa Francesc del 25 d’agost passat, durant una trobada per videoconferència amb els participants de la X Jornada de la Joventut Russa, celebrada a Sant Petersburg.

Segons Bruni, tenint en compte el context en el qual Francesc va fer les declaracions, “el Papa va voler encoratjar els joves a preservar i promoure allò de positiu del gran patrimoni cultural i espiritual rus, i certament no per exalçar les lògiques imperialistes i les personalitats governamentals”.

Als joves reunits a la basílica de Santa Caterina de la ciutat russa, el Papa, després d’haver reiterat la seva invitació a ser “sembradors de llavors de reconciliació”, els va demanar que mai no oblidin la seva “herència”.

Després es va referir a la “Gran Rússia” i la seva història cultural, fent referència a Pere el Gran i a Caterina II.

Les paraules de Francesc han provocat les protestes d’Ucraïna, que considera que el Papa animava les idees imperialistes.

De la seva banda, la nunciatura apostòlica a Kíiv ha rebutjat aquestes interpretacions i ha dit que el Papa “és un oponent i crític convençut de qualsevol forma d’imperialisme o colonialisme, independentment dels pobles i situacions”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!