Setanta-sis anys després de l’arribada de la fe bahà’í a Espanya i sent ja part integral de la societat, la comunitat bahà’í acaba d’obtenir la declaració de notori arrelament, un estatus que reconeix la contribució social, educativa i al diàleg públic constructiu que realitza la comunitat bahà’í a la nostra societat.

La declaració de notori arrelament de la comunitat bahà’í emesa pel Ministeri de la Presidència destaca “l’activitat que realitza a la societat en l’àmbit de l’educació no formal, la defensa dels Drets Humans, o la igualtat entre homes i dones, que forma part dels principis de la fe bahà í enunciats pel seu fundador Bahá’u’lláh”.

A més, la disposició legal fa referència a “l’activitat en l’àmbit acadèmic i jurídic, així com la participació en fòrums i taules de diàleg interreligiós”. La fe bahà’í es converteix així en la vuitena confessió amb aquest reconeixement i la primera a assolir-ho a través del Reial Decret 593/2015 que regula els criteris objectius per obtenir-lo. Aquest pas marca també un avenç en el reconeixement de drets de les minories i la diversitat religiosa existent a Espanya

El procediment estableix que la Comissió Assessora de Llibertat Religiosa (composta per experts, representants del govern i líders religiosos de confessions amb arrelament notori) ha d’emetre un informe preceptiu, que en aquesta oportunitat ha estat favorable per unanimitat.

La Fe bahà’í és una religió amb més de vuit milions de seguidors establerts a tots els països i territoris del món. El seu principi central és la unitat de la humanitat, objectiu pel qual treballen a la seva vida diària a través de diferents activitats de servei a la societat.

Els bahà’ís entenen que el seu paper, com el de tota religió, ha de ser la construcció d’una societat més cohesionada, justa i pròspera, aprofitant la força que tenen principis espirituals com l’amor i el reconeixement que la humanitat constitueix una sola família

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!