El 10 de juny va ser ordenat bisbe i va prendre possessió de la seva diòcesi d’Alcalá de Henares Mons. Antonio Prieto, natural de La Rambla i vicari general de la diòcesi cordovesa. Tot un esdeveniment religiós, perquè ja és el quart bisbe nomenat i que ha sortit de Còrdova en els darrers anys. Al final de la consagració episcopal, va llegir unes paraules de gratitud, de les quals seleccionem els punts més notables.

“Primer, em presento davant vostre pobre i feble, tal com soc, però amb un agraïment profund al Senyor, que se serveix ‘de la debilitat del món’ per fer les seves obres.

Segon, davant les mostres de la vostra calorosa rebuda, sé que no és a mi a qui espereu, sinó el mateix Senyor, Jesucrist.

Tercer, tant de bo no sigui mai un destorb per al vostre encontre amb Crist, sinó que el pugueu descobrir a través de les meves accions, paraules i decisions.

Quart, em sento orgullós d’anar a viure a la ciutat de Cervantes, en la qual la fe s’ha fet cultura i la cultura ha esdevingut un camí privilegiat d’accés a la fe.

Cinquè, treballem plegats per continuar fent de la nostra diòcesi una Església alegre i missionera.

Sisè, sortim a l’encontre dels nostres germans, especialment dels més pobres i dels que més ho necessiten, per portar-los l’alegria de l’Evangeli.

Setè, emprenguem la tasca evangelitzadora amb un sentit fort de comunió. Caminem plegats, com ens demana el Papa, aportant cadascú els nostres dons i carismes.

Vuitè, continuem tenint cura de la pastoral vocacional als nostres Seminaris, que són el cor de la nostra Església particular.

Novè, cuidem amb atenció la nostra vida interior i la nostra vida cristiana en totes les seves dimensions.

Desè, pregueu per mi perquè pugui ser el bon pastor que l’Església d’Alcalá necessita.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!