El Fòrum Universitari Synthesis va organitzar a primers de juny una de les seves sessions per examinar la “nova conjuntura digital a la premsa i el periodisme”, a Còrdova, amb la participació de cinc directors de diaris cordovesos. El col·loqui va ser coordinat i moderat per José Javier Amorós, catedràtic de Dret i articulista. L’objectiu era fer una fotografia de la situació que travessen els diaris a Còrdova en una disjuntiva marcada per la digitalització, la pèrdua de lectors de diaris i la irrupció i impacte de les xarxes socials, entre altres aspectes.

Vaig assistir amb molt d’interès a aquest Fòrum, vaig escoltar atentament la visió i exposició de cadascun dels directors dels mitjans, traient les meves pròpies conclusions. Em va agradar l’exposició del director del diari Córdoba, Rafael Romero, subratllant amb força la responsabilitat greu de la premsa davant del deure d’informar als ciutadans del que passa, analitzant-ne les causes i els efectes. Vaig seguir amb atenció les paraules de Francisco  J. Poyato, director d’Abc-Córdoba, que va dibuixar amb precisió la problemàtica que s’ha presentat amb el tancament de quioscos de premsa i amb les noves modalitats tècniques per cobrir la informació. Tots ells, la directora del diari El Día, Raquel Montero; el director del digital Cordópolis, Alfonso Alba, i el director del digital La Voz de Córdoba, Rafael González, van exposar el panorama dels diaris i els reptes que han d’afrontar.

Tots van subratllar la “riquesa informativa” amb què compta Còrdova, en editar-se tres diaris en paper i dos digitals. Va ser una gran exposició, seguida d’un col·loqui interessant. La nostra felicitació al Fòrum Universitari Synthesis, a Javier Amorós i als periodistes que ens van brindar els «paisatges informatius» dels cordovesos.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!