Amb un telegrama enviat pel cardenal secretari d’Estat a Alessandra Vittorini, esposa del difunt David Sassoli, president del Parlament Europeu, el papa Francesc expressa el condol a la família per una pèrdua que “ha afectat Itàlia i la Unió Europea”.

PAPA FRANCESC

Un creient animat per l’esperança i la caritat, un periodista competent i un home estimat de les institucions que, de manera serena i respectuosa, en les responsabilitats públiques que va ocupar, va fer tot el possible pel bé comú amb rectitud i compromís generós, promovent amb lucidesa i passió una visió solidària de la comunitat europea, i dedicant-se amb especial cura als darrers”.

En el discurs inaugural de la presidència del Parlament Europeu, Sassoli va parlar de la importància de la lluita contra el canvi climàtic, la necessitat d’una política més propera als ciutadans i les seves necessitats, de la urgència de la democràcia parlamentària i de promoure els valors europeus dins i fora de la UE.

Hi havia molts punts de contacte entre l’acció política de Sassoli i les recomanacions que el Papa ha fet sovint a Europa. El 17 de desembre, amb motiu de l’aniversari de Francesc, va expressar els seus bons desitjos als micròfons de Ràdio Vaticana, parlant del seu pontificat com un “magisteri que parla al món”.

Una Europa acollidora per als migrants, un instrument de defensa dels més febles i els que passen dificultats van ser les perspectives que va reiterar el juny passat després de la seva trobada amb el Papa. A través de Vatican News també havia fet seva la crida de Francesc per a la distribució de vacunes als països més pobres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!