Cursa solidària a Castelldefels contra la malària

A Madagascar, un dels països més pobres del món, ara comença l’estiu, la calor, les pluges i els mosquits. A diferència d’aquí, la picada del mosquit allà mata perquè transmet un paràsit mortal que provoca la malària, la malaltia amb més mortalitat infantil. A Madagascar la malària és una malaltia endèmica i mortal. Segons l’Agència Fides, la mortalitat infantil a Madagascar és del 78,8%. Mundialment la seva incidència, segons l’OMS i la Unicef, és de més de 300 milions d’afectats. Cada any moren més d’1.500.000 persones. Això significa que, malauradament, cada 30 segons mor un nen de malària.

Davant d’aquesta realitat dramàtica un matrimoni de Castelldefels, Luis López i Cristina Cama, va crear el projecte solidari Malària 40. «Nosaltres tenim quatre filles nascudes a Madagascar i aquest és l’origen del nostre projecte solidari», explica Cristina Cama, representant del projecte solidari Malària 40.

A Madagascar van prendre consciència de la magnitud del problema. «Recordo un dia», explica, «que acompanyava sor Isabel Azcarate, la directora de l’Hospital de la diòcesi de Fianarantsoa. Després de visitar un nen que estava molt malalt, en sortir de l’habitació, sor Isabel em va dir: “Aquest nen no passarà d’aquesta nit. Té malària, un dels problemes més greus de Madagascar”. Des d’aquell moment vam decidir fer alguna cosa i vam crear Malària 40 (www.malaria40.org), un projecte solidari de COVIDEC (Cooperació Vicenciana al Desenvolupament a Catalunya) amb objectiu d’oferir el tractament de la malària als nens i nenes de Madagascar.»

Cursa solidària

La pròxima activitat que organitza Malària 40 és una cursa solidària, Castelldefels Running Malària 40. Són deu quilòmetres solidaris que es poden fer corrent o caminant. El repte és arribar als 1.000 participants perquè això suposarà poder oferir gratuïtament el tractament a 250 nens malalts de malària i salvar-los la vida. La cursa serà el dia 16 de novembre a les 10 h al Parc de la Muntanyeta de Castelldefels.

Hi ha moltes maneres de participar-hi: inscrivint-se a la cursa, adquirint la samarreta solidària o fent un donatiu amb el dorsal 0. També participant el mateix dia de la cursa, que hi haurà tallers infantils, jocs, música, zumba, venda solidària, servei de bar, sorteigs, premis… tot a 1 euro. I com sempre tota la recaptació íntegrament es destinarà al tractament de la malària a Madagascar. Les inscripcions estan obertes fins al 9 de novembre, per als nens és gratuït. Per a més informació i inscripcions: www.malaria40.org.

Sor Isabel Azcarate

Tota la recaptació econòmica de Malària 40 es destina íntegrament a sor Isabel Azcarate, missionera Filla de la Caritat que viu a Madagascar des del 1974, és la responsable de la clínica de la diòcesi de Fianarantsoa i coordina el projecte malària als 22 dispensaris que gestionan les Filles de la Caritat a Madagascar. Hi ha dispensaris que atenen més de cent nens al dia.
«Hi ha molts missioners que fan una feina fantàstica, autèntics miracles», explica Cristina Cama. A Madagascar hi ha 234 germanes repartides entre les 36 comunitats que estan dedicades a l’atenció dels més pobres. Hi ha dispensaris que estan als llocs més perduts de Madagascar, hi ha persones que han de caminar fins a més de 40 km per poder arribar al dispensari mèdic més proper.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!