Les famílies han estat i són l’eix vertebrador de les societats i de l’Església. Diu el papa Francesc que la família és el primer lloc on s’aprèn a estimar. Per tant, tots som germans, acceptats i estimats per Déu. De famílies, n’hi ha de moltes formes i, per a nosaltres, totes són vàlides i enriqueixen el nostre món. Jesús, al llarg del seu camí, ens va ensenyar a estar al costat de qui ningú volia estar, ens va ensenyar a acceptar i estimar tothom de la mateixa manera; i així ho veiem nosaltres. A la casa de Déu hi cap tothom i les famílies són acollides des del cor i el respecte per cadascuna de les seves formes. I des d’aquesta premissa, nosaltres com a moviment cristià estem atents a les necessitats que van sorgint en la realitat de les famílies; per aquesta raó es va crear el Rellotge de la Família,

El Rellotge de la Família és una experiència molt vivencial i que posa en joc diferents aspectes de la nostra vida en família. No són conferències ni pretén ser una teràpia,  sinó un espai de diàleg i reflexió on els protagonistes són tots els participants. Les persones que acompanyen l’experiència (els rellotgers) només oferim dinàmiques i activitats que puguin ajudar les
famílies a reflexionar i fer més diàleg entre elles, amb la finalitat de donar eines i recursos per afavorir la comunicació en la família.

Així doncs, en el Rellotge de la Família parlem de temes com la disponibilitat i la gratuïtat que tenim els uns amb els altres; quin projecte de família hem pensat d’inici i quin estem desenvolupant, com ens sentim envers la nostra vida en família. Aprendre a respectar l’altre en les seves decisions i llibertats, fins on som capaços de veure l’altre com un individu únic i que necessita el seu espai i alineat, alhora, amb la família.

“El perdó i aprendre de les nostres dificultats farà que la nostra família s’enforteixi”

PILAR MURO SANS (Coordinadora de Missió Família)

Un altre aspecte important en la vida familiar és reconèixer i aprendre dels errors, d’allò que no ha funcionat, d’allò que podia haver-se fet millor i de la humilitat per saber perdonar, què vol dir el perdó dins i fora de la família. El perdó i aprendre de les nostres dificultats farà que la nostra família s’enforteixi. A partir de plantejar tots aquests temes que dia a dia envaeixen la nostra vida familiar, se’ns permet “posar en hora” una altra vegada el nostre projecte de vida i de família.

El Rellotge de la Família ha sorgit fruit de la reflexió de l’equip apostòlic de Missió Família de CVX-Espanya, format per matrimonis. Està dirigit a tota mena de famílies, i serveix per a qualsevol moment del cicle vital. És una molt bona oportunitat que oferim a les famílies de tot arreu per aturar-se, pensar i posar a lloc allò que vam començar un dia junts. Per tant, cuidar les famílies vol dir estar al seu costat, acompanyar i ser llum per als qui més ho poden necessitar en algun moment de la seva vida.

Us animem a conèixer aquesta eina com un recurs més que pugui servir per millorar la comunicació i el diàleg en la família, posant «a l’hora» el nostre projecte familiar.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!