Cristians i musulmans iraquians resen junts per la pau

Quan Iraq està vivint el moment més dramàtic i sanguinari de la seva història els cristians i musulmans es troben i resen junts per la pau. La jornada d’oració per la pau ha tingut lloc a la parròquia de S. Jorge, a Bagdad, que ha allotjat aquest moment de trobada durant la vigília de la festa de la Transfiguració.

Sota el lema “No existeix Iraq sense cristians”, exponents de la societat musulmana, funcionaris de l’administració de la capital i de les ciutats perifèriques, personalitats cristianes i fidels s’han reunit a l’església, han resat per la pau i han demanat el desig “d’unitat i solidaritat” per al país. S’ha fet una particular oració per als cristians de Mossul, que han estat les primeres víctimes de les milícies de l’estat islàmic.

Els assistents hi han exhibit banderes d’Iraq, ha encès espelmes i han cantat himnes per la pau, manifestant el seu suport als cristians que viuen un moment de gran dificultat. Segons el patriarca de Bagdad, Mar Louis Raphael I Sako, aquestes atrocitats «podien succeir fa 2.000 anys, però avui en dia no, perquè no pertanyen a la Nostra ètica i a les nostres tradicions».

En finalitzar la trobada els presents van denunciar la lògica de divisió en base la rassa, l’ètnia o la religió: «Estem tots units per Iraq, la Nostra mare pàtria».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!