bisbe Lahore

“Hem donat gràcies a Déu perquè, fins i tot en el patiment, es fa present al costat nostre. A la parròquia, ja neta i arreglada, hem pregat per la pau amb molts fidels i al costat dels líders musulmans. Hi han assistit també molts homes de bona voluntat que volen construir una convivència pacífica entre els diferents credos de la nostra societat.”

Així explica l’arquebisbe de Lahore (Pakistan), Sebastian Shaw, com ha transcorregut la trobada de pregària celebrada a la parròquia catòlica del barri cristià d’Essa Nagri a Jaranwala.

El temple s’ha netejat, s’ha tornat a pintar i s’ha equipat amb mobiliari nou després de les tasques de recuperació finançades pel govern del Panjab per a tot el barri víctima dels atacs que es van produir el 16 d’agost passat per una suposada acusació de blasfèmia.

SEBASTIAN SHAW, bisbe de Lahore

“Per a nosaltres és un signe de renaixement. Estem convençuts que d’un mal, Déu en pot treure un bé. Hem escoltat i consolat les víctimes. Ja s’ha posat en marxa el procés de recuperació i és important que seguim per aquest camí”

L’arquebisbe, juntament amb diferents delegacions de caps musulmans que han expressat les condolences i solidaritat, ha visitat el barri de Jaranwala en diferents ocasions.

En els atacs van ser malmeses unes 30 esglésies i capelles (de l’Exèrcit de Salvació, catòliques, presbiterianes i de denominacions cristianes independents), que van ser cremades o destrossades. Quatre esglésies ja han estat restaurades o es troben en fase de reestructuració.

Les obres encarregades pel govern provincial es van executar de forma immediata i ja s’ha entregat una ajuda de dos milions de rúpies a cada família afectada per la violència.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!