Els cristians són una minoria a Terra Santa, tant a la Franja i Cisjordània com a Israel, on constitueixen menys de l’1% de la població. Una minoria que acaba sent víctima col·lateral del foc creuat i dels enfrontaments entre israelians i palestins. És una situació que s’ha repetit durant les més de set dècades que dura el conflicte araboisraelià, que ara s’agreuja i que pot comportar encara més la disminució dels cristians a la terra de Jesús. I malgrat aquesta condició de minoria, els cristians a Terra Santa fan un gran servei a molts nivells: cultural, espiritual, social, assistencial i ecumènic. Però sobretot són custodis de la presència de Jesucrist a la seva terra.

En l’entrevista concedida a Catalunya Cristiana en uns moments tan difícils, el cardenal Pierbattista Pizzaballa, patriarca llatí de Jerusalem, explica la dramàtica situació que s’ha trobat a Terra Santa en tornar de Roma, on recentment va ser consagrat cardenal pel papa Francesc.

Pizzaballa afirma que en trenta-quatre anys de servei a la regió no havia presenciat mai l’esclat d’un conflicte amb un nivell tan intens d’odi i violència. “He trobat una Terra Santa completament transformada en pocs dies, immersa en un mar d’odi i violència com mai no havia vist en trenta-quatre anys de presència aquí”, exposa en l’entrevista feta per Bernat Folcrà.

El cardenal Pizzaballa va convocar un dia de dejuni i abstinència, i de pregària, el dimarts 17 d’octubre amb el missatge titulat Ja que Déu no és un Déu de desordre, sinó de pau (1Co 14,33). També el papa Francesc n’ha convocat un per al divendres 27 d’octubre. Unim-nos-hi en pregària i, sobretot, no ens oblidem dels germans cristians de Terra Santa. “Pregueu per nosaltres —diu Pizzaballa— i, tan aviat com sigui possible, veniu a visitar aquesta Església.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!