Aquest dimarts 30 de maig, es durà a terme el segon recompte de persones en situació de sensellar a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta iniciativa es fa per segon any en aquesta població gràcies a les entitats socials de la zona, que han sumat esforços perquè sigui possible. 

Entitats com la Fundació la Vinya, Càritas Diocesana de Barcelona, les comunitats parroquials de l’Hospitalet i la comunitat evangelista de l’Hospitalet, han fet una crida per aconseguir els 130 voluntaris que es necessiten: “Ara com ara, som una quarantena de persones apuntades, però en necessitem 90 més per tal que sigui tot un èxit”. 

Els interessats a participar en el recompte, només cal que s’inscriguin en aquest enllaç, amb l’única condició que siguin majors de 18 anys. Els organitzadors han explicat que es conformaran diferents grups de voluntaris que es dividiran en els 6 districtes de la ciutat. La seva funció serà recórrer els carrers de la zona assignada i anotar les persones que es trobin dormint al carrer, a les entrades d’edificis, als caixers o en vehicles. 

El primer recompte fet a l’Hospitalet va tenir lloc el 2021, quan es van comptabilitzar 92 persones dormint al carrer. És per això que les entitats que hi participen han recordat la importància de poder actualitzar les xifres, i analitzar si el fenomen s’ha incrementat: “Hem de veure quina és la situació actual i valorar quines són les polítiques que cal implementar per resoldre la situació de sensellarisme que viuen moltes persones de la ciutat”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!