Crida a l'alto el foc immediat a Síria

L’Acadèmia Pontifícia de les Ciències ha celebrat al Vaticà una reunió sobre la guerra civil a Síria, en la qual s’ha fet una crida al cessament immediat de la violència, el començament de la reconstrucció i l’inici del diàleg entre les diferents comunitats. Aquesta reunió ha tingut lloc una setmana abans de la conferència de pau de Ginebra i ha estat oberta pel president del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós, el cardenal Jean-Louis Tauran.

En un comunicat, es manifesta l’esperança que la conferència de pau, anomenada Ginebra-2, permeti “al poble de Síria, la regió i el món concebre un inici nou i posar fi a la violència que ha costat més de 130.000 vides, i ha deixat en ruïnes i en el caos un país bonic”.

Segons els experts internacionals que han participat en la jornada de treball, el primer pas és un alto el foc i la fi de la violència: “Tots els combatents han de deposar les armes, les potències estrangeres han de prendre mesures per aturar el flux d’armaments i el seu finançament.” “La Santa Seu”, diu el comunicat, “dóna suport a totes les religions i totes les comunitats de Síria, amb l’esperança d’una nova entesa i la recuperació de la confiança després d’anys de violència entre comunitats”. Per això, el diàleg s’ha de centrar en les “necessitats urgents de reconstrucció espiritual i comunitària”.

Els participants de la conferència també han expressat la preocupació per la situació de milions de refugiats sirians que “pateixen privacions extremes potencialment mortals en termes d’aliments, sanejament, electricitat, telecomunicacions, transport i altres necessitats humanes bàsiques”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!